Over ons

Over ons

Over ons – Wabtec Netherlands: Uw partner vanaf het begin …

Wabtec Netherlands is al sinds 1953 specialist in het bedenken en creëren van bewegende energievoorzieningen in vrijwel elke bedrijfssituatie op elke gewenste plek. Vooral als die voorziening betrouwbaar en flexibel moet zijn, kennen wij de oplossing. Op velerlei terreinen. Wij adviseren en bedenken oplossingen voor de bewegende energietoevoer bij kraaninstallaties, automatische hoogbouwmagazijnen, gevelreinigings-installatiess, betonkubelinstallaties, agrarische toepassingen, kwekerijen, theater technologie enzovoort. Veel gebeurt in samenwerking met electrotechnische installateurs, ingenieurs en architecten. Want Wabtec Netherlands is graag vanaf het eerste begin bij een project betrokken.

Wabtec Netherlands is wereldwijd actief.

Het hoofdkantoor van Wabtec Netherlands is gevestigd in Ede, Nederland. Voorts heeft Wabtec Netherlands eigen vertegenwoordigers in België en Duitsland, die zorgen voor persoonlijk advies ter plekke. Wereldwijd heeft Wabtec Netherlands lokale contacten in zo’n 70 landen.

Wabtec Netherlands is onderdeel van de Wabtec Company. Deze organisatie heeft wereldwijd een aantal dochterondernemingen en fabriceert o.a. locomotieven, onderdelen voor treinstellen en vrachtwagens, remsystemen, stroomrailsystemen, kabelhaspels, sleepringen en festoensystemen. Toepassingen bij kranen, transportbanden, automatische magazijnkranen, robots etc.

Wabtec Netherlands is flexibel…

Flexibel in het oplossen van problemen op het gebied van beweegbare energievoorziening en is specialist in maatwerk. Ook hiervoor hebben we uitstekende technische voorzieningen in huis. Vele speciale constructies, aanpassingen en productinnovaties worden met behulp van de CAD-machine ontworpen en geregistreerd. Snel en uiterst accuraat. Flexibel in energie, daarin is Wabtec Netherlands de beste.

Wabtec Netherlands, at your service…

Wabtec Netherlands is u graag van dienst! Onze medewerkers adviseren u graag, zowel telefonisch als in een gesprek ter plekke. Bovendien hebben wij een uitstekend geoutilleerde servicedienst, die wereldwijd montages en onderhoud verricht.

The sky is the limit…

Onze ruime ervaring op het gebied van beweegbare energietoevoer stelt ons in staat projecten te realiseren van zeer uiteenlopende aard. Kwaliteit staat voorop! Wabtec Netherlands levert uitsluitend producten van hoogwaardige kwaliteit. Zo hebben wij wereldwijd een goede naam opgebouwd, bijvoorbeeld met onze geïsoleerde stroomrail, Multiconductor®.
Natuurlijk uitstekend geschikt voor het voeden van kranen, takels of traversewagens. Maar er is veel meer mogelijk, dankzij de perfecte kwaliteit en de unieke eigenschappen. Van het voeden van een trein in een Nederlandse dierentuin tot het besturen van een telescoop in een sterrenwachtstation op Hawaii of een reusachtige ballon in een winkelcentrum in Melbourne.

Die hoogwaardige kwaliteit kan men ook ontdekken in bijvoorbeeld verzinkerijen, petrochemische fabrieken, havens, kaasmakerijen, betonfabrieken en automatische hoog-bouwmagazijnen. Kortom overal waar de hoogste eisen worden gesteld aan betrouwbaarheid, veiligheid en efficiency. Niet voor niets is Wabtec Netherlands huisleverancier van een van ’s werelds grootste kraanbouwers!

Wabtec Netherlands is innovatief…

Luisteren naar vragen uit de markt. En het vinden van oplossingen voor probleemsituaties. Dat is een van de sterke punten van Wabtec Netherlands. Wij ontwikkelden een uniek positioneringssysteem, geïntegreerd in de stroomrail Multiconductor®. Hierin vindt overdracht plaats van voedings- en stuurspanning alsmede van een digitaal signaal. Hiermee kunnen efficiënte automatische logistieke processen worden gerealiseerd, b.v. in de beton-, papier- en automobielindustrie. Akapp-Stemmann Multiconductor® is voor een Duitse fabrikant van robots voor garenspinmachines het standaard voedingssysteem. Voor de voeding van deze robots in continudienst is bedrijfszekerheid van het grootste belang!