Festoen

Akapp-Stemmann Festoen is een uiterst bedrijfszeker kabeltransportsysteem. Hierbij worden de te transporteren vlakkabels opgehangen aan railwagens die zich in een stalen C-profiel langs de installatie voortbewegen met het verplaatsbare apparaat (zie de afbeelding hiernaast).
Akapp-Stemmann Festoensystemen worden toegepast voor ononderbroken elektrische voedingen en/of besturingen van bewegende stroomverbruikers zoals:

• kranen
• takels
• intern transport apparatuur
• vele andere verplaatsbare machines en gereedschappen

Akapp-Stemmann Festoon system
Deze systemen worden vrijwel overal ter wereld toegepast voor binnen- en buiteninstallaties, onder de meest uiteenlopende bedrijfsomstandigheden.

KVK300Door de speciale vorm van de looprails (C-profiel) raken de wielen van de wagens de zijwanden hiervan niet, waardoor extra weerstand en slijtage worden voorkomen.
Door de speciale vorm is de looprail ook geschikt voor installaties in vochtige (buiten) of in stoffige omgevingen.

De wielen van de, in het profiel rijdende, wagens houden de rechte loopvlakken schoon. Géén opeenhoping van stof e.d.

KVK300
Akapp-Stemmann Festoen is er in meerdere afmetingen.
Gegevens C-Profielen
R150 R300
h (mm) 28 35
d (mm) 30,5 40
b (mm) 10,5 10
s (mm) 2 2,7
e (mm) 14,5 19,5
G (kg/m) 1,3 2,7
F (kg/m) 80 100
G = Gewicht
F = Draagkracht (bij ophanging elke 1 m)
Festoensysteem R150 is geschikt voor lichte toepassingen. Zie voor meer informatie Festoensysteem R150 Zie voor meer Akapp Stemmann Festoensystemen voor zwaardere toepassingen de serie Festoensysteem R300.

Wij kunnen tevens vele typen vlakkabels leveren. Vraag onze verkoopafdeling nader advies.

Wabtec Netherlands neemt, als specialist in beweegbare energietoevoer, ook op het gebied van Festoensystemen een vooraanstaande positie in. Dit is onder meer te danken aan de ruime keuzemogelijkheden en de perfecte kwaliteit. Alles is gericht op maximaal rendement.

  • Festoensysteem R150 Akapp-Stemmann Festoensysteem R150 voor vlak- en rondkabels en slangen in lichte toepassingen voor het voeden van kranen, takels en overige bewegende Lees Meer
    Festoensysteem R300 Akapp-Stemmann Festoensysteem R300 voor vlak- en rondkabels en slangen in middelzware toepassingen voor het voeden van kranen, takels en overige beweg Lees Meer