Rubber-Tyred Gantry Cranes (RTGs) met AKAPP stroomrail

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Stroomvoorziening op Rubber-Tyred Gantry Cranes (RTGs) met stroomrail

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”10px”][vc_row_inner][vc_column_inner el_class=”event-news” width=”2/3″][vc_column_text]De zogenoemde “RTG’s”, voorzien van een diesel-electrische aandrijving worden overal ter wereld in havens toegepast. Met behulp van deze RTG’s worden trucks en zogenoemde “prime movers” geladen en gelost met de containers van de containerschepen.
Steeds stijgende brandstofkosten, de benodigde tijd om de kranen van brandstof te voorzien, de toenemende onderhoudskosten voor de diesel-electrische aandrijvingen met de daarmee gepaard gaande ‘downtime’ en daarbij de steeds strenger wordende milieu-eisen, hebben ertoe geleid dat er een steeds grotere vraag is van de kraanbouwers en havenbeheerders om de standaard aandrijving zoveel mogelijk door een flexibel stroomtoevoersysteem te laten verzorgen.

AKAPP – STEMMANN voorziet in deze behoefte door het met succes ombouwen van RTG’s, waarbij stroomrail wordt toegepast.

De voordelen van deze ombouw (retrofitting) zijn:

  • Aanzienlijke reductie van de benodigde diesel brandstof. In tegenstelling tot de continu werkende dieselmotor, wordt nu alleen de werkelijk benodigde energie gebruikt met het externe voedingssysteem.
  • Reductie van tijd en kosten door veel langere onderhoudsintervallen in vergelijking met de diesel-electrische aandrijving.
  • Reductie van tijd en arbeidsuren doordat er minder gestopt wordt om de kranen bij te tanken.
  • Aanzienlijk mindere uitstoot van uitlaatgassen omdat de dieselmoter veel minder wordt gebruikt, hetgeen goed is voor het milieu op de locatie.

Afhankelijk van de vraag bij de klant en in samenwerking met de havenbeheerder ter plaatse zal AKAPP-STEMMANN voor elke toepassing de beste oplossing kunnen bieden voor het ombouwen van de RTG’s van diesel-electrische aandrijving naar electrische aandrijving door middel van stroomrail.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner el_class=”event-news-right” width=”1/3″][vc_column_text]mlt_200_200_AKAPP-News_2[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]

Electrification-of-Rubber-Tyred-Gantry-Cranes-1

Electrification-of-Rubber-Tyred-Gantry-Cranes-2-1

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”35px”][ult_buttons btn_title=”Download de Nieuwsbrief in PDF (Engelstalig)” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fakapp.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2016%2F06%2FElectrification_of_Rubber-Tyred_Gantry_Cranes.pdf||target:%20_blank” btn_size=”ubtn-small” btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#ee2e24″ icon_size=”32″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]