Pers

Op deze pagina vindt u een selectie van persberichten die zijn geplaatst in vakbladen.

 

 AKAPP Stroomrailsystemen in BoerderijAKAPP Pro-Ductor PR4

AKAPP - Stroomrailsystemen

Aandachtspunten bij aanschaf stroomrail 

Stroomrails zijn niets nieuws. Al sinds jaar en dag worden ze toegepast in zowel industrie als landbouw. Een stroomrail is een U-vormig kunststof profiel met aan de binnenzijde een aantal koperen strips, vaak vier tot zeven. Op de strips staat 400 volt krachtstroom en ze vormen een vast circuit door de stal. Een zogenoemde stroomafnemer rolt door de rail en geeft de stroom door aan het aangesloten systeem. Voerrobots, stroverdelers en boxenstrooiautomaten bijvoorbeeld.

Mits goed gekozen, geïnstalleerd en onderhouden, doen stroomrails hun werk probleemloos. Omdat het wel een cruciaal en gevoelig onderdeel van de stalinrichting is, loont het om hier bij aanschaf van een systeem toch even kritisch naar te kijken. Met de automatiseringsslag die de melkveehouderij de laatste jaren maakt, kom je ze steeds vaker tegen in de stal.n.

Download het volledige artikel hier.

(bron: Boerderij - 23 september 2014)


 AKAPP PR4AKAPP Pro-Ductor PR4

AKAPP - STEMMANN

Akapp-Stemmann blijft met energie in beweging 

AKAPP BARNEVELD - ,,We zijn specialist op het gebied van beweegbare energietoevoersystemen.” Aan het woord is Eugène Burgers, algemeen directeur van Akapp-Stemmann. Het bedrijf behoort mondiaal tot de drie grootste leveranciers van stroomrails en kabelhaspels. Automatisch zijn daar prestigieuze opdrachten aan verbonden. Akapp zorgt er onder meer voor dat het decor van de musical ‘Soldaat van Oranje’ rond kan draaien.

Download het volledige artikel hier.

(bron: Barneveldse Krant - september 2014)


 AKAPP PR4AKAPP Pro-Ductor PR4

AKAPP Pro-Ductor

Stroomrail voor gangwisselende magazijnkranen 

AKAPP heeft zijn speciaal voor automatische magazijnen ontwikkelde serie vlakke stroomrailsystemen aangevuld met een compacte 4-polige uitvoering. Dit type, PR4, is ontworpen voor magazijnsystemen waarin de stuursignalen niet meer via de voedingsrail worden getransporteerd. Net als de andere varianten, de 7-polige en de 10-polige vlakke stroomrails, kan ook de PR4 snel en gemakkelijk worden aangebracht aan alle standaard magazijnracks. Nog enkele pluspunten van de stroomrail zijn de hoge betrouwbaarheid, lage slijtage en geringe onderhoud, wat resulteert in lagere totale kosten. Het 4-polige systeem is ook geschikt voor gangwisselende magazijnkranen.

Download het volledige artikel (Duitstalig) hier.

(bron: Hebezeuge + Fördermittel - mei 2014)


 Cover Business Logistics december 2013

AKAPP Pro-Ductor

Onbetrouwbare magazijnkranen kunnen we missen als kiespijn, zeker in een tijd waar alle ogen op efficiëntie gericht zijn. Toch overkwam het Philips in zijn distributiecentrum in Kontich. Na jaren trouwe dienst begonnen stroomonderbrekingen de activiteiten in het automatische kranenmagazijn geregeld te verstoren. Door samen met leverancier Akapp-Stemmann de stroomrails te vervangen door een veel minder gevoelig systeem, wist Philips het probleem in enkele weken tijd op te lossen.

Download het volledige artikel hier.

(bron: Business Logistics - december 2013)


 
 Cover Logistiek Totaal

AKAPP Pro-Ductor

Als onderdeel van een retrofit project verving Akapp-Stemmann bijna 900
meter stroomrails in het hoogbouwmagazijn van Interface in Scherpenzeel.
Dankzij dit AKAPP Pro-Ductor stroomrailsysteem, dat onderaan de stellingen is bevestigd, zijn veiligheid en betrouwbaarheid aanzienlijk verbeterd. Daarnaast is een forse daling in
de onderhoudskosten gerealiseerd.

Download het volledige artikel hier.

(bron: Logistiek Totaal - november 2013)


 ITM 2013-10

AKAPP Pro-Ductor

Toen ND Logistics twee jaar geleden besloot om in het distributiecentrum van Zellik een automatisch diepvriesmagazijn te bouwen, werd de groepspolitiek toegepast: laat - via een sleutel-op-de-deurformule - een specialist de infrastructuur bouwen.

Voor de stroomrails van dit nieuwe automatisch magazijn in Zellik (6 gangen van 112m lengte) en de shuttles (3 x 80m lengte) werd Akapp Pro-Ductor geopteerd.

Download het volledige artikel hier.

(bron: Industrie Technisch & Management - oktober 2013)


 AKAPP Multiconductor in ITM 2013-02

AKAPP Multiconductor

AKAPP stroomrail wordt ingezet bij grondige modernisering van betonfabriek LG in Bree (België). Deze 35 jaar oude fabriek, waar platen in 'gewassen' beton worden geproduceerd, maakt een vernieuwingsproces door dat in 2008 is gestart.

De modernisering was nodig, vanwege uitbreiding van de productiecapaciteit. Naast mechanische aanpassingen was het ook nodig om de stroomrai, welke dient voor het verzorgen van de stroomtoevoer naar de automatisch voortbewegende betonkubels, te vervangen. Dit is een baan met een lengte van 200 meter, voorzien van een bochtsectie van 90 graden.

Download het volledige artikel hier.

(bron: Industrie Technisch & Management - februari 2013)


 Akapp stroomrails in Bedrijf Barneveld december 2012

AKAPP stroomrailsystemen

Ze brengen het decor van de musical 'Soldaat Van Oranje' in beweging, laten de Euromast draaien en zijn kind aan huis in distributiecentra van bijvoorbeeld Nike, Phillips en Coca Cola. Op bezoek bij Akapp-Stemmann in Barneveld.

Zo groot en indrukwekkend als het klantenportfolio, zo schijnbaar eenvoudig is het product van de wereldspeler in bewegende energievoorzieningen.

In de kunststof rail zitten uitsparingen voor koperstrips. Die geven stroom en data door aan een trolley die door de rail loopt. Die trolley opent weer een wereld aan volautomatische mogelijkheden. Orders picken in een hoogbouwmagazijn, kraan- en takelinstallaties voeden in fabrieken, een monorailtreintje laten rijden in een dierentuin of stro verdelen in stallen bijvoorbeeld.
Maar je komt de stroomrails van Akapp-Stemmann ook tegen in een sterrenwachtstation op Hawaii. Of in een botenlift - het futuristische alternatief voor de sluis - in Groot-Brittannië. En recent nog liet Akapp-Stemmann Mary Poppins vliegen in de gelijknamige musical.

Download het volledige artikel hier.

(bron: Bedrijf Barneveld - december 2012)


  AKAPP Pro-Ductor in Evo magazine 2012-01

AKAPP Pro-Ductor

Voor BührmannUbbens in Zutphen was het een uitgemaakte zaak: bij de vervanging van de magazijnkranen moest de stroomtoevoer van en op de kraan met een platte stroomrail worden uitgevoerd. Niet met kabelrupsen of kabelhaspels. De Zwitserse kraanbouwer Stöcklin heeft de rail op de kraan, in de gangen en op de overzetwagen gemonteerd.

'De rail is solide en zeker', stelt Jansen. 'De koperstrips liggen in een kunststof profiel en zijn over de volle lengte ononderbroken. Door het gladde oppervlak van het koper, zonder stootverbindingen, gaan de koolborstels langer mee.' Pieter Nijhof van railleverancier Akapp-Stemmann uit Barneveld legt uit dat de stroomafnemer op loopwielen in hiervoor aangebrachte groeven op de rails loopt.

Download het volledige artikel hier.

(bron: Evo magazine - januari 2012)


 AKAPP Pro-Ductor in ITM 2011-12

AKAPP Pro-Ductor

SKF Logistics Services Belgium in Tongeren staat in voor de volledige Europese logistiek van SKF-wisselstukken naar de aftermarket. Daarnaast stelt ze haar logistieke diensten - zowel opslagcapaciteit als transport - ter beschikking van externe bedrijven.

Belangrijk voor beide type klanten is dat de logistiek vlot verloopt, wat enkel kan als de installaties maximaal beschikbaar zijn. Daarom ook wordt er jaarlijks geïnvesteerd in vernieuwingen, aangestuurd vanuit de onderhoudsafdeling. In dat kader werden dit jaar de stroomrails van de kranen van het automatische hoogbouwmagazijn vernieuwd.
Industrie Technisch & Management had over deze vernieuwing een gesprek met Marc Valkeneers, manager technical services van SKF Logistics Services Belgium en Erik Van Genechten, area manager België bij Akapp-Stemmann.

Download het volledige artikel hier.

(bron: Industrie Technisch & Management - december 2011)